Ervaringen van anderen

Hoe worden Tao lessen ervaren:

'Les krijgen bij Desiree is als een warm bad.
Het voelt veilig, je wordt meegenomen in ervaringen in je lijf, die je niet voor mogelijk had gehouden.
Zij neemt je mee in je lichaam, vriendelijk, met plezier, vanzelfsprekend.
Kundig, betrokken, verbindend, zorgzaam.
Jammer dat haar praktijk in Zeeland is en ik in Oost-Brabant woon, anders ging ik bij haar op les!' (Jacobi, retraite Tao vd Vrouw )


'Ik ben Desiree heel dankbaar dat zij haar kennis en ervaringen van de TAO van de vrouw in de vorm van 3-daagse training deelt . De oefeningen zijn voor mij een openbaring en zeer gewenst, omdat ik zoekende ben in hoe ik werkelijk kan ontspannen in de hectiek van werken en gezin en daarin ruimte kan voelen voor mijzelf, zeker nu ik in de overgang ben. Yoga en meditatie waren daarin niet voldoende. Met ontspannen bedoel ik  aanwezig zijn in mijn lichaam en voel wat mijn lichaam doet en nodig heeft. De training beantwoordt ook mijn verlangen hoe ik dieper in het vrouw zijn kan komen. Desiree is helder en aanwezig, biedt een scala aan prachtige oefeningen aan die je gelijk mee kunt nemen in je dagelijkse leven. Zij geeft de training zeer liefdevol.'  ( Astrid, retraite Tao vd Vrouw) 

'Desiree zet in haar lessen een veilige, warme sfeer neer. Ze legt helder en rustig uit, niet te veel, niet te weinig. Ze past haar lessen aan de groep aan, in het moment waarnemend. Heel prettig, deskundig en warm'. ( Conny Coppen)

'Ik heb nu een paar lessen “Tao voor de vrouw”  gehad. Daarvoor had ik nog nooit van Tao gehoord. De eerste lessen heb ik daarom maar over me heen laten komen. In de lessen ben je voornamelijk met jezelf bezig. Tao werkt helend voor jezelf door te kloppen, te wrijven en te strijken met je handen over je lichaam, het maken van klanken en bewegingen en te ontspannen. Désirée legt dan steeds uit wat je doet en waarom je dat doet.

De sfeer in het groepje is ontspannen en vertrouwd. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en voor je  verhalen, als je dat wilt.  Na de les is hoe en wat je voelt heel persoonlijk en steeds weer anders. Soms ben je vermoeid, soms heb je veel energie, soms ben je heel relaxed  etc. Tijdens de derde les gebeurde er iets bij mij wat heel intens was. Al zittend moest je één hand op je buik leggen en de andere hand op je rug. Je moest je voorstellen dat er energie van de ene naar de andere hand stroomde en ondertussen een zachte liefdevolle blik naar binnen richten.

En plots voelde ik het. Er ging een warmte stromen door mijn buik en ik bleef maar glimlachen. Ik realiseerde me toen : Dit is liefde! Voor mezelf! Als je dan weet dat ik last heb van depressies waarbij van jezelf houden enorm moeilijk is, zal je begrijpen dat dit een heel bijzondere en fijne ervaring was. Dágen heb ik dat gelukkige gevoel gehouden.Tao is voor mij helend, is liefde voor mezelf mogen en kunnen voelen. Een cadeau! '( M.  )


'Lange tijd zat ik alleen maar in mijn hoofd.
Alles wat ik deed gebeurde vanuit daar en ik vergat mijn lichaam.
Tao helpt mij om bewust mijn lichaamsenergie en kracht  te voelen en te leven vanuit mijn lijf. Nu is het de kunst om dit langzaam, beetje bij beetje te integreren in mijn leven.'
(Marjolein )

'De Tao lessen van Désirée zijn erg fijn om bij te wonen. Precies wat ik nodig had op dit moment. Meer 'Ying' toevoegen aan je soms toch wel drukke 'Yang' leven. Meer bewustwording van je lichaam, van je 'vrouw-zijn' en dit delen met andere vrouwen in een groep. De oefeningen zijn heel fijn om te doen en geven mij direct nieuwe energie. Daarnaast merk ik zelfs dat mijn rugklachten waar ik al lange tijd mee liep, verminderen. Kortom; een aanrader deze lessen!' ( Joëlle; cursist Tao vd Vrouw)


'Wat ik merk is dat het de laatste tijd beter met me gaat en dat ik me beter voel en dat andere mensen dat ook aan me merken! Dankzij Tao lukt het me beter om te gaan met stress en angstgevoelens. Zodra ik deze gevoelens heb, die voornamelijk in mijn hoofd en borst zitten, probeer ik mijn aandacht en energie te verleggen naar mijn buik. Hierdoor voel ik me rustiger en meer in controle. Door de oefeningen in de Tao-lessen gaat dit steeds makkelijker.'  ( Emily, Healing Tao)
'De lessen bij Tao Zeeland gegeven door Désirée, zijn voor mij dè ultieme start van de week. Door het toepassen van de technieken, voel ik mezelf krachtiger, meer ontspannen en opgeladen. Ik leer o.a. vaardigheden om me staande houden binnen mijn veeleisende baan. Het is voor mij weer een puzzelstukje op de juiste plaats; een methode die me heel maakt en me weer in mijn lijf plaatst. De lessen worden 'met de voeten in de klei', met humor en diepgang gebracht door Désirée. Haar voorbereiding is zorgvuldig (ook altijd een aangekleed lokaal met verse bloemen), het resultaat heel persoonlijk. De groepen die ik heb meegemaakt, bestaan uit lieve en respectvolle mensen.' ( Brechtje; cursist)

'Wat me zo opvalt aan de oefening met de Klanken is dat ik er zoveel energie van krijg! Ik heb beduidend meer puf!' 'Heel fijn om dat te merken!'  ( Eef, cursist Tao vd Vrouw)

'Tao training ervaar ik als een volledig en compleet systeem. Je leert heel eenvoudige en praktische oefeningen waar je fysiek rustig en aanwezig van wordt. Je voelt je fijn in jezelf. Ik voel me in balans. Daarnaast krijg je veel praktische hulpmiddelen om inzicht in jezelf te krijgen en je patronen op te lossen.'  ( Ineke, cursist)

Ik merk dat ik erg veel heb aan de Tao lessen; meer energie, verbetering van klachten en in het algemeen beter in mijn vel.

'Heel erg fijn, ontspannen, bewust, meer contact met mezelf ‘
Mijn hele lichaam stroomt’
Alles voelt zacht en soepel, in verbinding’      
Ik ervaar meer vitaliteit, levendigheid, mijn (onder)rug ontspannen.’ 


'Het is fijn te ondervinden dat we bij jou zo welkom zijn en dat je zo goed voor ons zorgt. Zodra ik het lokaal binnenstap, gebeurt er iets. Je lessen hebben echt een positieve uitwerking, die ik in de loop van de week nog lang voel.'( Marja cursist Tao vd Vrouw)

Ik voel me meer bewust van mezelf; hoe ik me voel. ( Leo, cursist Healing Tao)
‘Ik kan de oefeningen thuis en op mijn werk gemakkelijk toepassen, iemand vertelde me laatst dat het opviel dat ik veel rustiger ben geworden, me minder druk maak over dingen op het werk’.
‘Ik ben me meer bewust van het feit dat ik ook een achterkant heb, daardoor kan ik letterlijk meer achterover leunen en de dingen observeren. Ik voel hoe ik zit en ik maak contact met mijn voeten en mijn rug tegen de leuning van de stoel. Zo ben ik minder vatbaar voor dat wat er allemaal op mij afkomt. Ik word er minder door meegenomen.’
‘Ik kan tijdens mijn werk, vergadering,  etc, tussendoor ‘bijtanken’, doordat ik me regelmatig afvraag: hoe zit ik erbij, voel ik mijn lichaam, ben ik ontspannen? Hierdoor sta ik bij mezelf stil; hoe het met me gaat. Op die manier ren ik niet maar door, om uiteindelijk uitgeblust op de bank te zitten en te moe naar bed te gaan. Ik ben me meer bewust geworden van mijn manier van werken, leven en hoe ik daarin sta. 
( Marjolein, cursist Tao vd Vrouw)
‘Mijn slaap verbetert’.

'Ik ben me meer bewust van mijn fysieke spanningen'  ' Ik voel beter wanneer ik moet stoppen, ipv maar doorgaan'
Ik wil je laten weten dat ik inmiddels gestart ben met de groepslessen Healing Tao voor de vrouw, bij Désirée, het is een feest!! Hartelijk bedankt dat je me met haar in contact hebt gebracht. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tao cursussen / workshops

Over Désirée Bourgonje

Tao Zeeland is verhuisd
We brengen je direct naar onze nieuwe website.